21 Temmuz 2013 Pazar

Başarının Yolu Mücadeleden Geçer



İş hayatı edinimlerden de öte; mücadele etmeyi, amaçtan şaşmamayı, ileri görüşlü olmayı ve pes etmemeyi gerektiren bir yoldur. Her edinimle birlikte bir taşını daha yerleştirdiğimiz bu yol, siz yeni şeyler öğrendikçe ilerleyecektir. Mücadele etmeyi bırakıp da pes ettiğiniz anda ne yolunuza koyabileceğiniz bir taş ne de amacınız için mücadele edebilecek gücünüz kalacaktır.

Hayatınızın her anında yaşadığınız ikilemler, iş dünyasında daha da fazla olacak ve her zaman olaylara madalyonun iki yüzünden de bakmaya çalışacaksınız.

Sizin arzularınız, amaçlarınız; çoğu zaman başkalarıyla örtüşmeyecek ve tepkilerle karşılaşacaksınız. Kalkanınızı kuşanmadan önce, tepki gösteren kişiyi de dinlemeli ve dediklerini değerlendirmelisiniz. Sizin görüşünüze aksi olan bir görüş de savunuyor olabilir; ama bu doğruluk payının olabileceği gerçeğini değiştiremez. Sadece sizin görüşlerinizin doğru olabileceğini ve iyi sonuçlar doğrulabileceğini düşünmeniz büyük bir egodur ve dozunu kaçırdığınız zaman ego, başarı yerine sadece başarısızlık sebeplerinizden biri olacaktır.

Unutmayın! Alın terinizle ve çabalayarak kazındığınız edinimlerin de olumsuz yaşantıların da her biri, sizi başarıya götürecek yolun birer taşlarını oluşturacaklardır. Önemli olan hiç yılmadan, sizi başarıya götürecek yolunuz için mücadeleye devam etmeniz olacaktır.

2 yorum:

  1. Başarının Yolu "dua" ve mücadele den geçer... Çünkü Kur'an şunu söyler "başarım ancak Allah' ın yardımıyladır" HUD Süresi.... Karun' a ilim verildi ve demir madenini altın yapma becersi... Karun bunu Allah ın verdiğini bilmekteydi ta ki hazinelerinin anahtarını develer taşıyamaz hale geldi bir gün dedi ki bunu ben yapıyorum (başarı konusu)benim yaptıklarımdır dedi ve kendini büyük gördü ve helake sürüklendi.... yani diyor ki; senin başarılı gördüklerin senin insan olarak elinde değildir.. Allah öyle istemiştir ve seni başarılı kılmıştır. "Allah dilemezse siz dileyemezsiniz" ayetinde olduğu gibi... çok çabalamalı ve dua ederek işlerin üstüne gitmeliyiz niçin dua etmeliyiz çünkü dua "duanız olmasa Allah size neden değer versin" veya "yunus peygamber dua ve Zikr ile balığın karnından kurtuldu. Yoksa kıyamete kadar balığın karnında kalacaktı" ....saygılarımla Halit Ziya Suda

    YanıtlaSil
  2. Benim için de başarının yolu kalben Kur' an-ı Kerim' dir. Aklen ise hem Ayetlerimizin hem Hadislerimizin hem de Atatürk' ün İlke ve İnkılapları' nın ışığında ilerlemektir. Mücadele duygusunu yitirmiş bir insan; kaybetmeyi ve yenilmeyi baştan kabullenmiş kişidir. Benim hayırlısıysa kaybetmek gibi bir niyetim yok;tabii bu kayıp beni daha büyük bir kazanca götürmüyorsa "Şer' deki Hayır misali"... Güzel yorumunuz için teşekkürler Halit Ziya Suda

    YanıtlaSil